Hmyz na talíři - potrava budoucnosti
V přírodopisu 6. třídy nyní probíráme obsáhlejší skupinu živočichů-hmyz. Pro zpestření hodin byla zařazena ekologická aktivita – hmyz, jako budoucí jedna ze složek potravy lidstva. Žáci měli odpovědět na otázku, zda již s tímto typem jídelníčku mají zkušenost. Někteří odpověděli, že ano. Zkusili cvrčky, kobylky, různé červy. Z exotických jídel okusili mořské plody – chobotnice, langusty, humry. Na otázku, zda si představují, že by tento druh potravy byl běžnou součástí našeho jídelníčku, odpověděli, že spíše ne. I když některé restaurace zařazují tyto pochoutky do jídelníčku, jak jsme shlédli ve videu v závěru této aktivity. Dle informací na internetu, které jsme hledali, také na českém trhu lze najít chléb a proteinové tyčinky s obsahem cvrččí mouky, cvrčky v čokoládě, těstoviny s hmyzem. Tyto výrobky nebo materiál k výrobě produktů se dováží ze Švýcarska, Jižní Koreji, Kanady, Thajska a Vietnamu.
Zobrazení: Alba | Podle data