Život včel - projektový den

Ve čtvrtek 1. 10. 2020 k nám zavítali včelaři z Českého svazu včelařů v Novém Městě na Moravě, paní Ivana Řezníčková a pan Miroslav Glier.
Život včel - projektový den

Projektu se zúčastnily dvě skupiny dětí – 1., 2., 3. třída a 4. a 5. třída. Děti se seznámily s významem hmyzu pro člověka a celou planetu. Dozvěděly se podrobnosti o životě včely v prvních dnech života, seznámili se s různými rolemi při práci v úlu. Menší děti se měly možnost zapojit do úklidu úlu, krmení včelích miminek a staly se strážci úlu. Rozdělily včely na dělnice, trubce a královnu. Skupina větších dětí měla možnost zhlédnout zajímavou prezentaci s dokumentárními fotografiemi ze života včel. Po medové svačince pokračovaly různé hry, kvízy a pokusy. Nakonec si děti vyrobily svíčku z plátů včelího vosku. Uvědomili jsme si, jak důležité je starat se nejen o včely jako nejvýznamnější opylovače rostlin, ale také o louky a kvetoucí rostliny jako potravu pro ně. S dnešní módou krátce přistřižených trávníků okolo domů ubývá potrava nejen pro včely, ale i pro všechen hmyz, tak důležitý pro náš život.

     Na jaře bychom chtěli s dětmi vysadit v areálu školy několik kvetoucích keřů, např. Komuli Davidovu neboli motýlí keř, na který se slétají nejenom motýli, ale i další opylovači jako včely, vosy a mouchy.

Jana Konečná, učitelka 1. třídy

Zobrazení: Alba | Podle data

Život včel


Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Logo Strážek
Kraj Vysočina
Partneři školy
IKAP II
Partner #1
ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem
Partner #2
Partner #3
Partner #4
Partner #5
Partner #6
Partner #7
Partner #8
Partner #9
Partner #10